نکات لباس تیم ملی در جام جهانی – بازی اول
(۱ آذر ۱۴۰۱) لباس جدید ایران سرانجام در اولین مسابقه تیم ملی جام جهانی ۲۰۲۲ مقابل انگلیس به تن ملی پوشان نشست.
ایران در این بازی با لباس دوم قرمز رنگ خود گام به میدان گذاشت، لباسی که در کلیات و جزئیات مشابه لباس اول است و فقط رنگ زمینه متفاوت است. موارد و جزئیات باقی مانده از لباس تیم ملی که منتظر بودیم تا در مسابقه رسمی ببینیم معطوف به محل و نوع درج اطلاعات مسابقه روی پیراهن و همچنین فونت استفاده شده برای درج نام بازیکنان در پشت پیراهن بود.
اطلاعات بازی به صورت تمام نوشته با ترکیب نام دو تیم ENGLAND-IR IRAN در ردیف بالا، تاریخ ۲۱ NOV 2022 در خط وسط و نام شهر محل برگزاری DOHA در زیر آن و بدون پرچم دو کشور در زیر لوگوی فدراسیون درج شده بود. این فرمت پایه تعریف شده از سوی فیفا است که در همان محلی درج شده که آدیداس برای چاپ اطلاعات بازی در لباس ایران و سایر تیم های تحت پوشش این برند در جام جهانی ۲۰۱۸ استفاده کرده بود، البته ۴ سال پیش نوشته ها ظریف تر و با فونت رسمی آدیداس بود.
فونت استفاده شده برای نام بازیکنان هم دارای سورپرایز ویژه ای نبود و همانند شماره ها از فونت رایگان ویندوزی استفاده شده بود، اما نکته منفی عدم رعایت تناسب یکسان برای اندازه حروف بود به گونه ای که نام بازیکنانی که از تعداد حروف کمتری تشکیل شده بود با اندازه ای بزرگ تر از سایر بازیکنان نوشته شده بود.
هر چند به نظر می رسد پارچه به کار رفته در لباس تیم ملی با ایراداتی مثل خیس شدن بیش از حد و چسبیدن به بدن بازیکنان مواجه نیست اما برخی باگ ها در نصب لوگوی فدراسیون و مجید و عدم ترازی آن ها در لباس برخی بازیکنان وجود دارد.
مورد دیگری که به آن نقد جدی وارد است کیفیت پایین لوگوی فدراسیون درج شده روی لباس است، لوگوهای بافتی که در بعضی موارد نخ کش شده یا اضافه نخ دوخته شده آن بریده نشده و در بعضی موارد دیگر درست برش نخورده و گاها یک سمت آن فاقد خط مشکی حاشیه لوگو است!
ایران؛ یک بازی قرمز، دو بازی سفید
(۲۹ آبان ۱۴۰۱) ترکیب رنگ لباس تیم ها در کلیه بازی های مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مشخص شد.
فوتی هدلاینز به نقل از صفحه Wiki_Kits_BR ترکیب رنگی لباس تیم ها در مرحله گروهی جام جهانی را اعلام کرد که بر این اساس تیم ملی ایران در مسابقه مقابل انگلیس با ترکیب پیراهن، شورت و جوراب قرمز و در دو بازی بعدی مقابل ولز و آمریکا نیز با پیراهن، شورت و جوراب سفید به میدان خواهد رفت.
تیم ملی ایران در سه دوره قبلی حضور خود در جام جهانی در سال های ۲۰۰۶، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ نیز دقیقا به همین شکل یعنی در دو مسابقه لباس سفید و در یک بازی لباس قرمز به تن داشته که در هر سه مرتبه استفاده ایران از لباس قرمز(مقابل مکزیک، آرژانتین و اسپانیا) با شکست همراه بوده است.
نکته دیگر اینکه تیم ملی در هیچ مسابقه ای ترکیبی از دو لباس خود را بر تن نمی کند، حال اینکه ولز در دو مسابقه(مقابل آمریکا و ایران) ترکیبی از لباس اول و دوم و انگلیس نیز در یک بازی(مقابل آمریکا) از شورت سفید به جای سرمه ای استفاده خواهند کرد.
لباس قدیمی با یک درجه افت کیفی!
(۱۹ آبان ۱۴۰۱) علیرغم وعده های پیشین سرپرست دبیرکلی و همچنین رئیس فدراسیون فوتبال مبنی بر اینکه تیم ملی در دو بازی دوستانه پیش از جام جهانی مقابل نیکاراگوئه و تونس با لباس جدید به میدان خواهد رفت، در کمال تعجب بازیکنان مقابل نیکاراگوئه همان لباس قدیمی را بر تن داشتند.
نکته عجیب دیگر تنزل کیفیت لوگوی فدراسیون به جنس برچسبی است، موضوعی که در دو بازی دوستانه مقابل اروگوئه و سنگال هم شاهد بودیم. این در حالی است که نسخه های اولیه این لباس ها که در مقدماتی جام جهانی مورد استفاده قرار گرفت دارای لوگوهای بافتی فدراسیون بود.
با توجه به اینکه بازی مقابل تونس هم پخش تلویزیونی و پوشش رسانه ای ندارد، ما(و شاید حتی بازیکنان تیم ملی) لباس جدید را در روز اولین بازی تیم ملی در جام جهانی مقابل انگلیس خواهیم دید!
(بررسی نکات لباس تیم ملی برای جام جهانی ۲۰۲۲ به زودی در همین پست قرار می گیرد)
(۱۸ آبان ۱۴۰۱) نکات مثبت و منفی مراسم رونمایی از لباس تیم ملی ایران برای جام جهانی ۲۰۲۲
نکات مثبت:
نفس برگزاری مراسمی با عنوان رونمایی لباس تیم ملی
ایده قابل قبول نمایش لباس های تیم ملی در ادوار مختلف جام جهانی
نکات منفی:
اجرای ضعیف مجری مراسم و برخی ناهماهنگی ها بین عوامل برگزاری
سخنرانی های متعدد و نامرتبط با موضوع مراسم
عدم تاکید واضح بر لباس جدید تیم ملی به عنوان عنصر محوری این مراسم و مانور روی موارد نامربوط مانند انگشتر و …
عدم حضور نماینده شرکت تولیدکننده و طراح لباس برای تشریح جزئیات فنی و بصری لباس جدید
آگاهی سطحی و عدم تسلط عوامل فدراسیون، مجری و مسئولین برگزاری به موضوع لباس
استفاده از افراد فعال در حوزه پارکور و روپایی به جای بازیکنان تیم ملی برای مدل نمایش دهنده لباس جدید
استفاده از توپ قدیمی و مربوط به فوتبال ساحلی برای اجرای نمایش رونمایی از لباس جدید
استفاده مدل های نمایش دهنده لباس های ادوار جام جهانی از پیراهن های فیک (در ظاهر فقط لباس ۲۰۰۶ اورجینال به نظر می رسید)
عدم تمهیدات مناسب رسانه ای برای پوشش مراسم
مدیریت نورپردازی ضعیف و استفاده از آتش بازی در بدترین موقعیت ممکن
تکرار اجرای ضعیف قالی ها با موضوع جام جهانی و عدم توجه به جزئیات در آنها(عدم رعایت تناسب موضوعی و ابعاد در ترکیب المان ها و تصاویر)
تازگی نداشتن رونمایی از لباسی که قبلا به طرق گوناگون به نمایش در آمده بود