تیم کیتز – سال ۲۰۰۷ بود که خرید شرکت آمبرو توسط غول آمریکایی یعنی نایک به ارزش ۵۸۰ میلیون دلار به خبر داغ دنیای برندهای ورزشی تبدیل شد. در این مطلب مروری بر سرنوشت آمبرو پس از خرید، فروش و خلع سلاح این برند توسط نایک تا احیا و بازگشت دوباره آن به دنیای فوتبال خواهیم داشت. این مقاله را از دست ندهید.
این معامله در آن زمان به عنوان تلاشی از سوی نایک برای افزایش سهم خود در بازار در مقابل آدیداس تلقی شد چرا که دو سال پیش از آن در سال ۲۰۰۵ آدیداس کارخانه ریباک(ریبوک) را با هدف توسعه بازار خود در آمریکا خریداری کرد که قرارداد تامین لباس سراسری MLS و NBA در آن زمان از دستاوردهای بزرگ این اقدام تجاری آدیداس به شمار می رفت.
در واقع هدف نایک از خرید آمبرو افزایش نفوذ خود در بازار فوتبال بود، بازاری که در آن روزها بیشتر تحت سلطه آلمانی ها بود. یکی از اقدامات جالب نایک رونمایی لباس انگلستان با برند آمبرو در کنار لباس دیگر تیم های تحت پوشش نایک برای جام جهانی ۲۰۱۰ بود.
با این ادغام نایک حداقل تا پیش از جام جهانی ۲۰۱۰ به عنوان برند پیشتاز شناخته می شد اما بعد از جام جهانی و پدیده جابولانی و لباس های “Techfit” آدیداس بار دیگر ورق به سود سه خط ها برگشت.
پس از آن اختلاف ها بین نایک و آمبرو شدت گرفت و در سال ۲۰۱۲ آمبرو و دیگر برند تحت مالکیت نایک یعنی کول هان ضرر ۴۳ میلیون دلاری را برای نایک به بار آوردند. آنجا بود که نایک تصمیم به فروش این دو برند گرفت و سه زیر شاخه دیگر خود یعنی Air Jordan، Hurley و Converse را در اولویت توجه قرار داد.
در اکتبر ۲۰۱۲ آمبرو با قیمت ۲۲۵ میلیون دلار به شرکت انگلیسی آیکونیکس صاحب ۲۷ برند پوشاک و لوازم جانبی فروخته شد. نکته جالب این بود که نایک پیش از فروش آمبرو قرارداد لباس تیم های تحت پوشش این برند از جمله منچسترسیتی، تیم ملی انگلیس، اورتون، سانتوس برزیل و … را به نام خود زد.
صحبت هایی در مورد اینکه لباس سوئد و ایرلند نیز با سرنوشت مشابهی مواجه شوند مطرح شد اما نهایتا این دو نیز به ترتیب به سمت آدیداس و نیوبالانس رفتند تا به نوعی آمبرو با آن سابقه چشمگیر در فوتبال بریتانیا و اسکاندیناوی به یکباره خلع سلاح شود.
بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که عمر آمبرو پایان یافته و دیگر توان باز ایستادن را نخواهد داشت، در حالی که علیرغم ضربه های سنگین وارده به پیکره این برند در طول یک دهه گذشته، امروز آمبرو تیم هایی مانند اورتون، برنلی، وستهام، بورنموث، شالکه، وردربرمن، زسکا موسکو، گرمیو، سانتوس، فلومیننزه و … را تحت پوشش خود دارد و در حال بازیابی قدرت گذشته خود است.
برداشت خودتون از داستان فوق رو بنویسید.