فرایند طراحی و تولید لباس فوتبال از زبان طراح آدیداس

توسط

تیم کیتز – اندرو دولان یکی از مدیران تولید آدیداس در مصاحبه با نشریه انگلیسی آی “i” در مورد چگونگی فرایند طراحی تا تولید و رونمایی لباس های فوتبال این کمپانی توضیح داده است.

برای خلق یک لباس فوتبال سه مرحله در کمپانی آدیداس تعریف شده است:

مرحله اول: ایده پردازی و طراحی

به گفته دولان این مرحله در آدیداس با ارائه ایده ها و موارد الهام بخش مربوط به هر تیم بر روی یک فضای خالی و بدون پیشفرض طی می شود. در اینجا تاریخچه باشگاه، المان ها و فرهنگ شهر و کلیه مواردی که به نوعی می تواند با آن باشگاه مرتبط باشد در طراحی منظور می گردد.

مرحله دوم: تولید

طرح نهایی شده که فقط چند شخص منتخب از سمت شرکت و باشگاه از جزئیات آن آگاهی دارند حدود ۱۰ تا ۱۲ ماه قبل از تاریخ معرفی لباس(در ماه ژوئن یا آگوست) یعنی زمانی که هنوز فصل ماقبل آن هم شروع نشده به تایید باشگاه می رسد و تولید از سه تا چهار ماه بعد از آن(حوالی دسامبر یا ژانویه) آغاز می شود.

هنگامی که تمام بررسی ها و آزمایش های لازم انجام شد، کارخانه های تولید محصولات آدیداس که عمدتا در جنوب شرقی قاره آسیا متمرکز هستند با توجه به ظرفیت پیش بینی شده برای تولید مواد اولیه مورد نیاز لباس ها را سفارش می دهند.

مرحله سوم: رونمایی و بهره برداری

عوامل متعددی در تعیین زمان رونمایی لباس تیم ها دخیل هستند که در این مورد آدیداس با توجه به موارد موثر در بهبود فروش برای هر باشگاه مناسب ترین زمان را تعیین می کند، به این امید که ایده آل ترین فروش ممکن در محدوده زمانی معرفی لباس جدید رقم بخورد.

البته ممکن است استراتژی های متفاوتی برای باشگاه های مختلف یا حتی یکی از لباس های اول، دوم و … مربوط به یک باشگاه وجود داشته باشد که زمان مختص خود را برای رونمایی می طلبد.

با این حال آدیداس ادعا می کند که در تعیین زمان رونمایی لباس ها به نظر باشگاه ها و زمانی که باشگاه آمادگی و تمرکز لازم برای بهره برداری از لباس جدید را دارد توجه می کند.

با این حساب طبق گفته اندرو دولان از مدیران طراحی آدیداس ۲۰ ماه زمان لازم است تا یک لباس از مرحله ایده پردازی به فاز تولید و بهره برداری برسد و این یعنی آغاز فرایند طراحی و تولید لباس یک تیم برای فصل جاری از اوایل یا اواسط دو فصل قبل تر کلید می خورد!

*تصاویر مربوط به مراحل ایده پردازی پروژه Humanrace آدیداس می باشد.

*طرح گرافیکی مربوط به لباس سوم منچستریونایتد فصل ۲۰۲۱-۲۰۲۰

لباس ۷۵ سالگی لیون

تیم کیتز – لباس ویژه هفتاد و پنجمین سال تاسیس باشگاه المپیک لیون فرانسه در سال ۲۰۲۵ توسط آدیداس رونمایی شد. پیراهن جدید با ترکیبی ساده و کلاسیک در زمینه به رنگ سفید استخوانی همراه با نوار باریک قرمز و آبی در مرکز یقه و نوار لبه آستین ارائه شده است. سه خط آدیداس هم … ادامه مطلب لباس ۷۵ سالگی لیون

لباس آژاکس ۲۰۲۶-۲۰۲۵

تیم کیتز – لباس اول آژاکس آمستردام برای فصل ۲۰۲۶-۲۰۲۵ به طور رسمی توسط آدیداس رونمایی شد. پیراهن جدید با ترکیب آشنای همیشگی و در مرکز به رنگ قرمز و در کناره ها و محدوده آستین ها سفید است. یک پترن گرافیکی محو در محدوده قرمز رنگ پیراهن نقطه تمایز لباس با اغلب نسخه های … ادامه مطلب لباس آژاکس ۲۰۲۶-۲۰۲۵

پیراهن پیش مسابقه آرسنال ۲۰۲۶-۲۰۲۵

تیم کیتز – پیراهن پیش مسابقه آرسنال برای فصل ۲۰۲۶-۲۰۲۵ همزمان با لباس جدید این تیم از سوی آدیداس عرضه شد. پیراهن جدید در زمینه با یک گرافیک سرتاسری حاصل چیدمان پرهای رنگارنگ قرمز، آبی تیره، زرد و فیروزه ای ارائه شده است. یقه به رنگ آبی تیره و نشان آرسنال، آدیداس و اسپانسر سفید … ادامه مطلب پیراهن پیش مسابقه آرسنال ۲۰۲۶-۲۰۲۵

شاید شما دوست داشته باشید

اشتراک در
اطلاع از
3 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

روند طراحی برند ایرانی = کپی

بعد اینو با روند طراحی یک برند ایرانی مقایسه کنید 😐

با چه نرم افزاری طراحی شده