لاکچری بازی با تفکر ۳۰ سال پیش؛ باشگاه ها عُرضه به خرج دهند
(۲۸ آذر ۱۴۰۰) دروازه بان گل گهر طبق رویه سابق در بازی اخیر تیمش در لیگ برتر نسخه جدیدی از لباس دروازه بانی آدیداس را به تن داشت.
پوشش متفاوت و مستقل از تیم دروازه بانان در فوتبال جهان بیشتر در دهه ۹۰ میلادی و قبل از آن رواج داشت و در آن روزها حتی دیدن بزرگترین دروازه بانان دنیا در لباسی با برند متفاوت از تیم هم جلب توجه نمی کرد.
با گذشت زمان و شکل گیری چارچوب های رفتاری مشخص در قالب قراردادهای اسپانسری لباس، باشگاه ها و بازیکنان ملزم به رعایت مواردی در جهت حفظ منافع برندهای طرف قرارداد بودند و در این بین دروازه بان ها در صورت قرارداد با برند دیگر صرفا مجاز به استفاده از کفش و دستکش آن برند در تمرینات و مسابقات شدند.
در مورد دروازه بان گل گهر البته کاملا روشن است که قراردادی در کار نیست و اقدامی از سر ذوق و اصطلاحا عشقی است و می توان بازیکن را به حال خود گذاشت، اما باید پرسید که چرا چنین باشگاهی با آن دم و دستگاه و تشکیلات و ادعای حرفه ای گری از کنترل بازیکنان تحت استخدام خود تا این حد عاجز و ناتوان است؟
این سوال در مورد دیگر باشگاه هایی که اتفاق مشابه در آن رخ می دهد نیز مطرح است، البته اگر منطقی نگاه کنیم فاصله ساختاری فوتبال ما با آنچه در فوتبال روز دنیا می گذرد تقریبا چیزی مشابه همین اختلاف تفکر یا حتی بیشتر از آن است. در این شرایط فقط باید روی عرضه و همت مسئولان باشگاه ها و سطح تفکر حرفه ای خود بازیکن حساب کرد.
نکته پنهان در موضوع استفاده دروازه بان ها و سایر بازیکنان از لباس یا دیگر اقلام با برند متفاوت جرایمی است که در بعضی قراردادهای اسپانسری لحاظ شده و مجموع مبالغ هر بار تخطی از بندهای ذکر شده در قرارداد در پایان فصل گریبان باشگاه را می گیرد.